استفاده شامپانزه‌ها از حشرات برای ترمیم زخم!-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

استفاده شامپانزه‌ها از حشرات برای ترمیم زخم!

پژوهشگران آلمانی در بررسی روی شامپانزه‌ها دریافتند که این حیوانات برای ترمیم زخم‌های خود، گونه ناشناسی از حشرات را به کار می‌گیرند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۰ - ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ - 2022 February 08
کد خبر: ۱۲۱۳۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، اگر روی پای خود زخمی داشته باشید، احتمالا بانداژ یا گچ را انتخاب می‌کنید، اما پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که شامپانزه‌ها هنگام مواجهه با زخم، از گزینه‌ای استفاده می‌کنند که کمی منزجرکننده است. آن‌ها از حشرات برای ترمیم زخم استفاده می‌کنند.

پژوهشگران یک پروژه موسوم به " پروژه شامپانزه اوزوگا" (Ozouga Chimpanzee Project) برای نخستین بار مشاهده کردند که یک شامپانزه مادر از حشرات ناشناس روی زخم پای پسرش استفاده می‌کند.

این شامپانزه بالغ که "سوزی" نام داشت، در حال بررسی یک زخم باز به طول دو سانتی‌متر روی پای پسر نوجوانش که پژوهشگران آن را "سیا" (Sia) می‌نامند، مشاهده شد.

سوزی، یک حشره را از هوا شکار کرد و آن را در دهان خود قرار داد و سپس آن را روی زخم سیا گذاشت. سوزی بعدا حشره را از روی زخم برداشت و دوباره این کار را تکرار کرد.

اگرچه پژوهشگران دقیقا مطمئن نیستند که سوزی از چه نوع حشره‌ای استفاده کرده، اما باور دارند که ممکن است برای پاکسازی زخم یا تسکین درد از آن استفاده شده باشد.

این پژوهش، به سرپرستی "الساندرا ماسکارو" (Alessandra Mascaro)، زیست‌شناس تکاملی "موسسه ماکس پلانک" (Max Planck Institute) و پروژه شامپانزه اوزوگا صورت گرفت که طی هفت سال اخیر به بررسی در مورد شامپانزه‌ها پرداخته است.

ماسکارو گفت: ما مشاهده کردیم که سوزی ابتدا پای پسر خود را بررسی می‌کند و سپس فکر می‌کند که باید چه کاری انجام دهد. سپس به اطراف نگاه می‌کند و حشره‌ای را می‌بیند و آن را می‌گیرد. دیدن این صحنه، برای من نفس‌گیر بود، زیرا بسیاری از مردم به توانایی‌های اجتماعی حیوانات شک دارند. ما اکنون گونه‌ای را می‌بینیم که که از دیگران مراقبت می‌کند.

پژوهشگران با مشاهده این رفتار تصمیم گرفتند تا بررسی کنند که آیا می‌توانند موارد بیشتری از آن را نیز مشاهده کنند یا خیر.

اگرچه این تنها نمونه‌ای از همراهی مادر و کودک برای درمان زخم بود، اما پژوهشگران طی ۱۵ ماه بعد، به ۷۶ مورد اشاره کردند که میمون‌ها حشرات را روی زخم خود یا دیگران قرار دادند.

به گفته پژوهشگران، به رغم این که نمی‌دانیم شامپانزه‌ها از کدام حشرات برای پانسمان زخم‌ها استفاده می‌کنند، اما این عادت سطحی و چندش‌آور ممکن است فواید گوناگونی داشته باشد.

"سیمون پیکا" (Simone Pika)، زیست‌شناس "دانشگاه اوسنابورک" (Osnabrück University) آلمان و از پژوهشگران این پروژه گفت: انسان‌ها از بسیاری از گونه‌های حشرات به عنوان دارو در برابر بیماری استفاده می‌کنند. پژوهش‌هایی وجود دارند که نشان می‌دهند حشرات می‌توانند عملکرد آنتی‌بیوتیکی، ضد ویروسی یا آنتلمینتیکی داشته باشند که مانع رشد و تکثیر لارو‌های حشرات می‌شود. همچنین، پژوهشگران باور دارند که حشرات مورد استفاده شامپانزه‌ها ممکن است دارای خواص تسکین‌دهنده باشند و به تسکین درد در پستانداران کمک کنند.

با تکمیل بررسی‌های ابتدایی، پژوهشگران اکنون مشتاق هستند که هم گونه خاصی از حشرات را شناسایی کنند که شامپانزه‌ها به عنوان درمان زخم از آن‌ها استفاده می‌کنند و هم این که بفهمند دقیقا چه کسی پانسمان را روی چه کسی استفاده می‌کند.

"توبیاس دشنر" (Tobias Deschner)، از پژوهشگران این پروژه گفت: بررسی میمون‌های بزرگ در محیط طبیعی زندگی آنها، برای توضیح دادن تکامل شناختی ما بسیار مهم است. ما باید تلاش بیشتری را برای بررسی و حفاظت از آن‌ها و همچنین حفاظت از زیستگاه‌های طبیعی آن‌ها داشته باشیم.

این پژوهش، در مجله "Current Biology" به چاپ رسید./ایسنا

ارسال نظر